Vista2013 en IPC athletes council

Vista2013 

Paralympic Movement approaching a crossroads regarding technology

Interessant Vista congres 2013 meegemaakt. Goed om vanuit de atletencommissie met diverse vertegenwoordigers aanwezig te zijn. Er zit nog een behoorlijk gat tussen de sport en de wetenschap.
Opvallend is dat de statistische gegevens vaak gebaseerd zijn op olympische atleten in plaats van paralympische atleten. Op zich logisch omdat anders de onderzoekspopulatie te beperkt is om representatief te zijn. Het is daarom belangrijk dat (paralympische) atleten en wetenschappers de handen in één slaan.

openingspanel Vista conference

Vista conference 2013

Athletes council

The IPC Athletes’ Council is the collective voice of Paralympic athletes within the IPC and the greater Paralympic Movement. Its role is to provide feedback and advice and report to the IPC Governing Board on behalf and in the interest of the athletes in all IPC matters.

Onze nieuwe voorzitter voor de IPC Athletescouncil is gekozen! Dit is Todd Nicholson (meest links op onderstaande foto in rood shirt). Todd heeft 5x meegedaan aan de Paralympische spelen en heeft in 2006 goud behaald met het Canadese team met ‘ice sledge hockey’. Meer informatie is te vinden op de IPC-site.

Athletes_council


© 2019 Elvira Stinissen Sport-ability | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress