Chaïne Staelens als zitvolleybalster naar WK Zitvolleybal

Nationale Dames Zitvolleybal Team 2014
Ex-international Chaïne Staelens
maakt deel uit van de nationale zitvolleybalselectie, die in juni actief is op het WK Zitvolleybal in Polen

Staelens, die 365 interlands speelde voor Oranje, zette in juli 2013 wegens aanhoudende knieproblemen een punt achter haar loopbaan als volleybalster. Of de 33-jarige Staelens ook daadwerkelijk in actie komt in het Poolse Elblag is nog niet zeker. De geboren Belgische moet nog een grijze status toegewezen krijgen.

In het internationale zitvolleybal worden de speelsters vooraf gekeurd en gerangschikt in drie gradaties; wit, grijs en zwart. Wit betekent dat je niet beperkt bent, bij grijs ben je minimaal beperkt en zwart is volledig beperkt. Per wedstrijd mogen er maximaal twee grijze speelsters in het team zijn; één in het veld en één op de bank.  De verwachting is dat Staelens in Polen als ‘grijs’ wordt aangemerkt, gezien haar knieproblemen door kraakbeenschade.

Chaïne Staelens draait al enige tijd volledig mee met het programma van bondscoach Pim Scherpenzeel. Op 8 mei vertrekt het team naar Moskou voor een internationaal toernooi, waar oefenwedstrijden met Rusland, Finland, Brazilië en Oekraïne op het programma staan.
Chaïne Staelens vertelt haar verhaal bij NOS radio. Meer informatie is te vinden op zitvolleybal.com.

Het WK Zitvolleybal is van zondag 15 juni t/m zaterdag 21 juni 2014 in Elblag, Polen.


© 2019 Elvira Stinissen Sport-ability | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress