Over Elvira

Elvira Stinissen

PERSOONSPROFIEL
Ik ben geboren op 26 maart 1979 en ben opgegroeid in Wijk bij Duurstede met vader, moeder en vijf jaar jongere broertje. Ik ben geboren ‘met één been’. Wat eigenlijk niet helemaal waar is, want ik mis gewoon een bovenbeen, waardoor mijn rechterbeen flink korter is dan mijn linkerbeen. Vroeger sportte ik altijd binnen reguliere verenigingen. Zwemmen, paardrijden, fitnessen. Toen ik een jaar of 20 was besloot ik meer met sport te gaan doen. Via een sportconsulente van het revalidatiecentrum ben ik toen bij Paravolley terechtgekomen. Dit was meteen raak! Geen sport in een rolstoel, combinatie met mensen met en zonder handicap en superfanatiek.

Na mijn studies Sociale wetenschappen en Bestuurs- en organisatiewetenschappen ben ik eerst bij Atos Consulting aan de slag gegaan en daarna al snel de sportwereld ingerold. Eerst bij Sportservice Zuid-Holland en vanaf 2013 bij het Ministerie van VWS, directie Sport.
De combinatie Topsport en werk is zwaar, maar wel heel mooi. Het op hoog niveau kunnen presteren en altijd op zoek te gaan naar het hoogst haalbare vind ik een enorme uitdaging. Zeker binnen een team. Met ieder zijn eigen kenmerken en gedragingen keihard werken om één doel te halen. Dit zoek ik ook in mijn werk en mijn sociale leven. Een dynamische omgeving met mensen die veel energie leveren, elkaar uitdagen en op zoek gaan naar dat ultieme doel!

In mijn rol als atleten vertegenwoordiger in de atletencommissie van IPC (International Paralympic Committee) wil ik ervoor zorgen dat binnen elke federatie atleten goed vertegenwoordigd zijn en de kans krijgen zich te aten horen. Daarnaast wil ik bewustzijn vergroten op welke communicatiekanalen er zijn voor atleten, zodat atleten makkelijk informatie over hun rechten en verantwoordelijkheden kunnen vinden. Een atletencommissie dient altijd de wil, kracht en flexibiliteit te hebben om verbeteringen in gang te zetten. Om op zo’n manier de perfecte voorwaarden te creëren voor alle atleten! Uitgebreide profielen zijn verschenen in:

SPORT PRESTATIES

2018 Achtste WK, Nederland
2017 Brons EK, Kroatië
2016 Zesde, Paralympische Spelen, Brazilië
2015 Vierde EK, Slovenië
2014 Vierde WK, Polen
2013 Vierde EK, Polen
2012 Vierde Paralympische Spelen, Groot-Brittannië
2011 Zilver EK, Nederland
2010 Zilver Worldcup, Egypte
2009 Goud EK, Polen
2008 Brons Paralympische Spelen, China
2008 Goud World Cup, Egypte
2007 Goud EK, Hongarije
2006 Goud WK, Nederland
2005 Goud EK, Duitsland

SPORTGERELATEERDE ACTIVITEITEN

  • Review commissie classificaties World ParaVolley, sinds 2016
  • Vice-voorzitter atletencommissie IPC van de Atletencommissie van de IPC, sinds 2014
  • Lid van de Atletencommissie van de IPC (International Paralympic Committee), sinds 2012
  • Lid van de NOC*NSF Atletencommissie, verantwoordelijk voor paralympische sporten (beëindigd per oktober 2013)
  • Lid van Beleids Advies Team ter bevordering van de ontwikkeling van zitvolleybal binnen de volleybalbond Nevobo (beëindigd per december 2016)
  • Sporter in de Haags Goud selectie (beëindigd)
  • Ambassadeur Randstad (beëindigd per december 2016)

View Elvira Stinissen's profile on LinkedIn

© 2019 Elvira Stinissen Sport-ability | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress