Kernwaarden

Elvira Stinissen Focus

Ik heb mij in 2012 voor de eerste keer verkiesbaar gesteld voor de IPC atletencommissie en in 2016 voor de tweede keer. Beide keren ben ik gekozen door de Paralympische atleten.  Voor deze verkiezingen was het belangrijk mijn kernwaarden duidelijk te formuleren. Waar sta ik voor als mens en als sporter? En wat wil ik uiteindelijk bereiken? Mijn 3 kernwaarden zijn:

Versterken

Olympische en Paralympische sporters moeten overal gelijk worden behandeld en gehoord worden. Daar waar mogelijk dienen sportbestuurders op elk niveau inclusief te denken en te handelen.

Verbeteren

We moeten blijven werken aan zowel het aantal deelnemende landen en sporters als aan de kwaliteit van de Paralympische sporten en de ondersteuning die wordt geboden. Meer kwaliteit van Paralympische sporten, betekent meer aandacht voor deze sporten, de aandacht die het verdient!

Inspireren

Paralympische sporters zijn sterke rolmodellen die enorm kunnen bijdrage aan de bewustwording van mensen over de hele wereld. De mogelijke tegenslagen die Paralympische atleten in het leven hebben gehad, hebben hen een enorm doorzettingsvermogen en ijzeren wil gegeven. Hierdoor presteren Paralympische sporters nu op het hoogste niveau. Ik wil dat deze verhalen worden verteld, omdat ze mensen over de hele wereld inspireren!

Door heel duidelijk deze woorden te kiezen behoud ik mijn focus. Activiteiten die ik verricht zijn makkelijk terug te vertalen naar deze kernwaarden.

De IPC staat voor International Paralympic Committee. De visie van de IPC is:

“To enable Paralympic athletes to achieve sporting excellence and inspire and excite the world”

Zij zijn “the global governing body of the Paralympic Movement” en hebben als doel om zomer- en winter Paralympische Spelen te organiseren. Daarnaast is zij nog de internationale federatie voor verschillende sporten waaronder zwemmen en atletiek.

Door het hele traject van verkiezingen en het uiteindelijk deelnemen aan de eerste meeting van de atletencommissie ben ik enorm geïnspireerd geraakt door de wijze waarop IPC staat voor Paralympische sporten en sporters. Mijn kernwaarden passen in de visie van IPC en dit is ook precies wat ik wil uitdragen!

See weblog for Englisch summary.

© 2019 Elvira Stinissen Sport-ability | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress